Thursday, May 10, 2012

Panduan Gaya Hidup Anti-KanserPanduan Gaya Hidup Anti-Kanser :A. Gula adalah makanan utama sel kanser. Dengan berhenti pengambilan gula, anda telah memotong satu bekalan makanan paling penting untuk sel-sel kanser. Pengganti gula seperti Nutrasweet dan lain-lain dibuat dengan Aspartam adalah berbahaya .. Gantikan pemanis semula jadi yang lebih baik seperti madu Manuka atau Stevia tetapi hanya dalam jumlah yang sangat kecil. Garam mempunyai bahan kimia yang ditambah untuk membuat ia berwarna putih. Alternatif yang lebih baik ialah Bragg aminos atau garam laut/bukit.

B. Susu  menyebabkan badan untuk menghasilkan mukus, terutama di dalam gastro-intestinaltract. Kanser bergantung makanan juga pada mukus. Dengan memotong  terus pengambilan susu dan menggantikan dengan sel-sel kanser susu soya tanpa gula, membantu sel kanser mati kerana kebuluran.

C. Daging. Kanser sel-sel hidup di dalam persekitaran berasid. Diet berasaskan daging adalah berasid dan ia adalah yang terbaik untuk makan ikan dan isi ayam dalam kuantiti yang sedikit dan bukannya daging lembu atau daging khinzir. Daging juga mengandungi antibiotik ternakan, hormon pertumbuhan dan parasit, yang semua berbahaya, terutama kepada orang-orang yang menghidap kanser.

D. Sayuran & Buahan. Diet yang dibuat sayur-sayuran 80% segar dan jus, bijirin penuh, biji benih, kacang dan buah-buahan sedikit membantu meletakkan badan ke dalam persekitaran alkali. Kira-kira 20% boleh dari makanan yang telah dimasak termasuk kacang. Jus sayur-sayuran segar menyediakan enzim hidup yang mudah diserap dan sampai turun ke tahap selular dalam masa 15 minit untuk menyuburkan dan meningkatkan pertumbuhan sel-sel yang sihat. Untuk mendapatkan enzim hidup untuk membina sel-sel yang sihat, cuba minum jus sayur-sayuran segar (kebanyakan sayur-sayuran termasuk taugeh) dan makan beberapa sayur-sayuran mentah 2 atau 3 kali sehari. Enzim dimusnahkan pada suhu 104 darjah F (40 darjah C).

E.Kaffein Elakkan kopi, teh, dan coklat, yang mempunyai kafein yang tinggi. Teh hijau adalah alternatif yang lebih baik dan mempunyai ciri-ciri kombat-kanser. Air - paling baik untuk minum air yang ditapis, atau ditapis, untuk mengelakkan dikenali toksin dan logam berat dalam air paip .. Air suling adalah berasid, elakkan.

F. Protein? Protein daging sukar dihadam dan memerlukan banyak enzim penghadaman. Daging dihadamkan yang tinggal di usus menjadi putrified dan membawa pembentukan lebih toksik. Elakkan daging ya ! Ambillah protein tumbuhan hijau.

G. Enzim Nenas, epal hijau juga betik adalah antara makanan yang banyak kandungan enzim. Dinding sel kanser diliputi protein yang kompleks. Dengan menahan daripada memakan daging, badan secara semulajadi membebaskan lebih banyak enzim untuk menyerang dinding protin sel-sel kanser dan membolehkan sel-sel pembunuh badan untuk memusnahkan sel-sel kanser.

H. Vitamin tambahan Sesetengah makanan tambahan membina sistem imun (IP6, Flor-ssence, Essiac, anti-oksida, vitamin, mineral, EFA, dll) untuk membolehkan sel-sel di badan kita sendiri berupaya untuk memusnahkan sel-sel kanser. Lain-lain makanan tambahan seperti vitamin E diketahui menyebabkan apoptosis, atau kematian sel diprogram, kaedah biasa badan melupuskan rosak, sel-sel yang tidak diingini, atau tidak diperlukan boleh dibuang.

I. Jasad & Rohani Kanser adalah satu penyakit minda, badan, dan semangat. Satu semangat yang proaktif dan positif akan membantu anda menjadi pahlawan kanser yang akan terselamat dari peperangan dengan penyakit kanser. Kemarahan, berdendam dan kepahitan hidup kerana stress akan mejadikan tubuh anda ke dalam suatu persekitaran yang tertekan dan secara automatik badan menjadi berasid. Berusaha untuk belajar mempunyai semangat kasih sayang dan menjadi seorang pengampun. Belajar untuk bersantai dan menikmati hidup. Gaya hidup sihat bermula dari minda yang sihat..Chill..relax..


J. Senaman untuk Oksigen Sel-sel kanser tidak boleh hidup di dalam persekitaran oksigen. Bersenam setiap hari, dapat membantu pernafasan yang mendalam untuk mendapatkan lebih banyak oksigen hingga ke dalam sel. Terapi oksigen adalah satu lagi cara yang digunakan untuk memusnahkan sel-sel kanser.

Apa tunggu lagi..bermula dari detik ini.. Gaya hidup sihat adalah pilihan terbaik.

==================================

Makanan tambahan  berasaskan Vitamin B17 terbukti membantu perangi kanser.

Dapatkan produk B17 segera.

Call/SMS +6016-733 7380 atau email MakanSutraTraders@gmail.com

KLIK SINI Untuk Senarai Produk KamiSumber Petikan daripada : http://infokanserpayudara.blogspot.com

No comments:

Post a Comment