Sumber Makanan Vitamin B17
B17 adalah yang paling sering diambil sebagai tambahan atau dari produk tambahan. Walau bagaimanapun, B17 boleh didapati dalam pelbagai makanan termasuk:
 |
| kekacang seperti badam pahit, gajus dan kacang makadamia |
 |
| Beet root |
 |
| Alfafa |
 |
| Watercress |
 |
| Keladi dan keledek |
 |
| kacang buah pinggang, kacang lima, garbanzo kacang, kacang hijau dan kacang polong bermata hitam |
 |
| Bayam & Sawi |
 |
| Brokoli |
 |
Semua jenis berries seperti blackberry , boysenberry, kranberi, elderberry, gooseberry, seperti buah raspberry, mulberi, loganberry
|
 |
| Sumber kekacang |
 |
| Ubi - ubi |
 |
| Jenis-jenis sprouts dari bijirin atau kekacang |
 |
| seeds/biji-biji dari buahan seperti dari buah epal , aprikot, cherry, biji flaks, biji bijirin, biji dari nectarine, pic, plum, pir, biji buah prune dan pelbagai lagi |
Sumber petikan daripada :
http://infokanserpayudara.blogspot.com
No comments:
Post a Comment