Sumber Makanan Vitamin B17
B17 adalah yang paling sering diambil sebagai tambahan atau dari produk tambahan. Walau bagaimanapun, B17 boleh didapati dalam pelbagai makanan termasuk:
|
kekacang seperti badam pahit, gajus dan kacang makadamia |
|
Beet root |
|
Alfafa |
|
Watercress |
|
Keladi dan keledek |
|
kacang buah pinggang, kacang lima, garbanzo kacang, kacang hijau dan kacang polong bermata hitam |
|
Bayam & Sawi |
|
Brokoli |
|
Semua jenis berries seperti blackberry , boysenberry, kranberi, elderberry, gooseberry, seperti buah raspberry, mulberi, loganberry
|
|
Sumber kekacang |
|
Ubi - ubi |
|
Jenis-jenis sprouts dari bijirin atau kekacang |
|
seeds/biji-biji dari buahan seperti dari buah epal , aprikot, cherry, biji flaks, biji bijirin, biji dari nectarine, pic, plum, pir, biji buah prune dan pelbagai lagi |
Sumber petikan daripada :
http://infokanserpayudara.blogspot.com
No comments:
Post a Comment