Thursday, May 10, 2012

Vitamin B17 Dan Kanser
Kajian telah menunjukkan bahawa Vitamin B17 membantu untuk meningkatkan keupayaan badan untuk melawan kanser
 Vitamin B17  melakukan ini melalui penciptaan hidrogensianida, yang dilepaskan ke dalam tisu badan.  
Kompaun ini kemudiannya menyerang dan seterusnya memusnahkan sel-sel 
 kanser . Ia tidak digunakan secara bersendirian. Tetapi bersama-sama dengan proses-proses lain yang penting yang melibatkan enzim, diet yang nikmat makanan dan menjalankan anti-karsinogen. 
Ujian klinikal telah menunjukkan bahawa 
 Vitamin B17  dan bertindak balas dengan Vitamin A, C, E, B15, enzim pankreas dan nutrien yang lain dalam usaha untuk memecahkan sel-sel malignan.

Jika tiada B17 dalam diet pemakanan anda boleh di hidapi penyakit  kanser . Selain dari B17 Apricot Kernels juga boleh di perolehi dari badam pahit (amigdalin mempunyai rasa pahit - badam manis tidak mengandungi B17 ), epal pips, benih-benih anggur, sekuang, buah beri, ubi kayu, biji buah oren dan biji benih yang lain.
Terdapat banyak cara yang anda boleh gunakan untuk melawan  kanser . Salah satu ialah dengan cara membina sistem imun supaya ia menjadi sangat kuat dan dapat melindungi anda dari  kanser . Satu lagi adalah menggunakan supplement with antioxidants yang dapat melawan carcinogens dalam badan anda. Bagaimanapun, B17 menggunakan cara yang sangat unik. Yaitu secara langsung menyerang sel  kanser ( directly attacks cancer cells). Maka hasilnya jauh lebih baik dari cara yang telah saya sebut di atas
Kajian tentang Amigdalin yang pertama telah di keluarkan dikeluarkan seratus tahun dahulu. Telah disenaraikan dalam kamus-kamus farmakologi sejak dahulu lagi merupakan bahan yang tidak mengandungi toksik. Walau bagaimanapun dalam sebatian B17 terdapat satu unsur kimia yang dinamakan “cyanide”.ia adalah lengai secara kimia dan tidak berbahaya untuk normal tisu hidup. 
Pekara yang sama juga dapat kita lihat dalam garam biasa. Garam sebenarnya terdapat dua unsur kimia didalamnya tetapi tidak bertindak balas dalam badan manusia, bahkan sangat diperlukan dalam badan manusia. Dua unsur kimia yang ada dalam garam adalah natrium dan klorida, maka sebab itu garam dalam istilah kimia disebut Natrium Klorida. Sebenarnya dalam garam ada satu sebatian kimia yang berbahaya “klorin”. Sudah tentu jika anda makan juga banyak garam pada satu masa anda akan sakit.Pekara yang sama juga berlaku dalam apricot, Makan jangan berlebihan ikut peraturan yang telah di berikan. Bagaimanapun, amigdalin adalah kurang toksik daripada garam, dan jauh lebih selamat dari gula yang anda makan setiap hari. Kita sedia maklum bahawa badan kita sentiasa mencipta sel  kanser setiap masa. Biasanya sistem imun dapat membunuh sel  kanser tersebut. Bagaimanapun pada saat anda berada dalam keadaan “stress” atau tubuh badan anda berada dalam kondisi yang sangat lemah dan sering terdedah dalam persekitaran karsinogen. Keadaan ini akan membuat sel  kanser menjadi sangat kuat sehingga tidak mampu untuk dimusnahkan oleh sistem imun.
B17 dari Apricot seed akan bekerjasama dengan sistem imun dan membunuh sel-sel  kanser secara langsung. Untuk pengetahuan anda pada Sel-sel  kanser terdapat satu enzim yang dapat membuka “ikatan kimia” yang terpadu dalam B17 Apricot Seed yaitu cyanide. Maka cyanide akan di bebaskan dari ikatan kimianya yang terdapat dalam B17.

Bila cyanide dibebaskan maka cyanide akan membunuh sel  kanser . Secara lumrahnya sel yang sihat tidak terdapat enzim ini. Maka sebab itulah B17 tidak akan bekerja pada sel yang sihat. B17 hanya bertindak balas pada sel yang tidak normal dalam badan manusia termasuklah sel  kanser , tumor, jerawat atau pun buasir.
Enzim yang terdapat dalam sel kenser dapat membuka kunci amigdalin maka terhasilah cyanide. Jika terdapat lebihan cyanide yang terhasil dari tindak balas metabolik badan yang ber kanser  dan cyanide tersebut memasuki aliran darah anda. Maka secara semulajadi akan dineutralkan oleh hati.
Hati (liver) berkerja dengan lebih kuat jika terdapat ada unsur toksin dalam badan anda. Sehingga anda dapat melihat kesan kerosakan hati akibat pembersihan toksin dalam badan. Tapi bukan kerosakan dari  kanser . Maka jika tubuh kita terlalu banyak toksin dan tidak di keluarkan dari badan, besar kemungkinan kita bakal mengidap  kanser hati pula.

Penyelidik-penyelidik di Imperial College London telah membuat ujikaji menggunakan cyanide untuk menghapuskan sel-sel  kanser , hasil kajian, mereka mendapati cyanide atau apa-apa toksin yang berada di dalam darah dengan cepatnya dineutralkan oleh hati.

Amygdalin kadangkala dirujuk sebagai  Vitamin B17  dan ditemui dalam nitriloside kaya dengan buah buahan dan tumbuh-tumbuhan. digunakan sebagai terapi utama, kecuali kepada mereka yang menjaga pemakanan yang baik, menjaga Ph tubuh dengan baik, tiada pencemaran toksin dalam badan. Telah digunakan untuk merawat penghidap-penghidap  kanser dalam beberapa klinik di seluruh dunia.

For prevention, however, Dr Ernst T Krebs Jr., the biochemist who first produced laetrile (concentrated amygdalin) in the 1950s, recommended that if a person would eat ten to twelve apricot kernels a day for life, then barring Chernobyl, he is likely to be cancer free. 
Pada permulaan ia abad ke-21 adalah dijangkakan bahawa satu dari lapan orang di UK akan mendapat  kanser payudara dan satu dari empat orang lelaki akan mendapat barah prostat. Jika termasuk  kanser yang berlainan jenis, dijangkakan tiada keluarga yang bebas dari penyakit  kanser .
Oleh itu cadangan memakan 1-2 biji Kapsul Biji Apricot setiap hari insyaallah seumur hidup anda terpelihara dari terkena penyakit  kanser . Ini merupakan berita baik bagi mereka yang tercari-cari alternatif penjagaan diri.

Pengambilan :
Untuk pencegahan boleh ambil 1 biji setiap pagi dalam keadaan perut kosong.  Boleh ambil lagi 1-2 biji jika ada pengambilan makanan bergoreng/manis.

Pesakit  kanser perlu ambil  Vitamin B17  dalam kandungan 1500mg-2500mg setiap hari.

Hubungi kami untuk info & pembelian. 016-733 7380


Infomasi ini saya petik dari : World Without Cancer by G. Edward Griffin (American Media, California, 1974 and 1997). For testimonies of cancer sufferers treated with laetrile and nutrition therapy read Alive and Well (American Media, California, 1994) by Philip E Binzel, Jr., M.D. and see ‘Vitamin B17 therapy - does it work?’ See also ‘’Cancer Prevention - A Change In Our Diet’.

No comments:

Post a Comment